Utovarni mostovi i rampe - za efikasniju logistiku

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aluminijumske utovarne rampe
Aluminijumske utovarne rampe rade na elektro-hidraulični pogon. Funkcionišu na isti način kao i čelične, s tim što je rampa, pošto je na bazi aluminijuma, otporna na atmosferski uticaj i dejstvo korozivnih materija na mestima gde je upotreba soli i vode česta.
Zbog svoje postojanosti idealne su za primenu na mestima koja podležu HACCP standardu. Lagane su, što olakšava sklapanje i održavanje.
 
Uprkos tome što su lagane, odlikuje ih izuzetno velika nosivost. Poseduju neklizajući površinski sloj, bočnu zaštitu, kontrolni panel.
 
Čelične utovarne rampe
Elektro-hidraulične utovarne rampe sa teleskopskim nastavkom
Idealne za distributivne centre, magacinske prostore kao i za sve objekte sa potrebom savremene i efikasne logistike. Izrađuju se od čelika i imaju idealne performanse. Proizvode se u više različitih dimenzija. Imaju nastavak kojim je moguće produžiti utovarnu rampu i tako je prilagoditi svim tipovima vozila. Rampom se komanduje putem taster upravljača.
Elektro-hidraulične utovarne rampe sa padajućim nastavkom imaju istu primenu kao i rampe sa teleskopskim nastavkom, s tim što je kod ovog tipa nastavak prilagodiv samo po visini vozila ali ne i po dubini kao kod teleskopskih.
 
 
Utovarni mostovi
Utovarni mostovi za platforme sprečavaju prodor hladnog (toplog) vazduha, ulazak prašine i drugih nepoželjnih faktora u skladišta. Izrađuju se od tvrde i kvalitetne gume otporne na atmosferske uticaje, habanje i oštećenja koja su moguća prilikom nailaska vozila na platformu.
Postoji nekoliko modela i to: sa fiksnim čeličnim ramom, sa fleksibilnim ramom koji sprečava bilo kakvo oštećenje u kontaktu sa vozilom i vazdušne koje se naduvavaju nailaskom vozila i po odlasku vozila se izduvavaju.
Utovarni mostovi za vrata bez platforme namenjeni su ugradnji na standardna vrata tj. na zemlji bez platforme. Izrađeni su od kvalitetnih materijala da bi se izbegla oštećenja prilikom nailaska vozila.
Mogu biti i na razvlačenje, tako da u razvučenom položaju dobijaju formu tunela i namenjeni su nepristupačnim prolazima. U tom slučaju omogućavaju rad u svim vremenskim uslovima.
 
 
 
 

GRADAR d.o.o.
Partizanska bb, 
21235 Temerin/Novi Sad
tel: 021/ 846 766
tel: 063/ 534 083
fax: 021/ 846 766